El Cor Canta omplirà de veu l’Espai Ter

El Cor Canta: poesia catalana. Música
El Cor Canta: poesia catalana. Música
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta
El Cor Canta

05/02/2020

El Cor Canta, amb 170 cantants, presenta dues obres de compositors catalans basats en l’obra de Joan Salvat Papasseit i Joan Maragall, i una obra d’Albert Guinovart, Gloria,  acompanyats per l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 en el que serà el concert més multitudinari de la història de l’Espai Ter.

El concert, forma part d’una gira que aterra a grans equipaments de Catalunya: l’Auditori de Barcelona, al kursaal de Manresa i que  tindrà lloc a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, dissabte 15 de febrer a les 20.30 h.

 

Torroella de Montgrí, 5 de febrer de 2020

L’Espai Ter de Torroella de Montgrí, acull El Cor Canta dissabte 15 de febrer a les 20.30 h. El Cor Canta són 170 veus acompanyades, en aquesta ocasió, per la reconeguda Orquestra de Cambra Terrassa 48.

El Cor Canta, compromès amb la cultura catalana, estrena dues obres de compositors catalans en aquest concert: Camí del sol de Gerard López Boada, basada en poemes de Joan Salvat Papasseit i Visions i cants d’Àngel Pérez Ortega, basada en textos de Joan Maragall. Ambdues obres varen ser premiades en el I Concurs Internacional de Composició per a Cor i Orquestra que convoca El Cor Canta. A la segona part del concert s’interpretarà Gloria, del pianista i compositor consagrat, Albert Guinovart.

 

El Cor Canta

És una associació coral creada el juliol de 2018, promoguda per un grup de cantants amateurs procedents del projecte CANTA amb l’OBC. L’associació té com a objectiu general adquirir la formació? musical necessària que permeti al grup consolidar-se com una coral estable i situar-se com un dels cors referents del panorama musical català. De manera amateur però rodejats per grans professionals es presentaran en format concert.

Després d’haver-se estrenat l’any passat a l’Auditori de Barcelona i a l’Auditori de Girona, en aquesta segona edició augmenten el nombre de concerts recorrent el país amb una petita gira: al Centre Cultural de Terrassa, l’Auditori de Barcelona, l’Espai Ter de Torroella de Montgrí i es tancarà la gira al Teatre Kursaal de Manresa.

 

Programa del concert a l’Espai Ter

El Cor Canta presenta a l’Espai Ter tres obres de compositors del nostre país, una figura consagrada com Albert Guinovart, que repeteix amb Gloria, encàrrec que el Cor va fer per l’estrena del projecte l’any passat, tot i que aquest any la podrem escoltar amb una nova orquestració, un compositor professional emergent, Gerard López Boada i un jove compositor encara estudiant de l’ESMUC, Àngel Pérez Ortega.

Àngel Pérez Ortega presenta Visions i Cants, guanyadora del primer premi de la categoria de joves compositors, basada en els poemes La nostra bandera, Cant de novembre, L'ànima de les flors i Cant dels joves del llibre Visions i Cants de Joan Maragall (1860-1911). Segons paraules del propi autor, defineix l’obra com una reflexió sobre els nostres temps i els que ja han passat, sobre la identitat, la lluita per un mon i uns ideals millors, i la necessitat d'optimisme enmig de la foscor, tot a través de diversos poemes de Joan Maragall. Música d'influències post-romàntiques, impressionistes i folklòriques, amb un interès especial per la melodia, s'explota l’heroïcitat i grandesa del cor com a estètica de la unió de forces de la humanitat, juntes en un crit d'esperança.

Gerard López Boada, guanyador del primer premi de la categoria de compositors professionals, proposa Camí de sol basat en els poemes Les Formigues i Ara no es fa, però jo encara ho faria de Joan Salvat-Papasseit (1894-1924). Així mateix, Gerard López ens explica que és una obra meitat vital i divertida, meitat romàntica i melangiosa, formant un conjunt canviant i colorista, bàsicament intentant emular la seva poesia sempre apassionada i autèntica.

Les dues obres d’estrena sorgeixen del Concurs Internacional de Composició que va organitzar EL COR CANTA. Amb aquesta iniciativa es pretén donar suport a la literatura catalana i als compositors novells, ampliar el repertori per a cor i orquestra i fer més visible el projecte.

Finalment, el concert es tancarà amb la interpretació per segon any consecutiu del Gloria d’Albert Guinovart, obra de gran lluminositat i dificultat per al cor i la solista.

A nivell musical també hi ha més novetats ja que la direcció a més de recaure com l’any passat en l’Elisenda Carrasco i Ribot incorpora una nova directora, l’Eva Martínez i Tomé. Així mateix, comptarem amb la soprano mallorquina amb una prometedora carrera i recent guanyadora del Segon premi del Primer Palau, Irene Mas i el tenor i compositor igualadí Carles Prat. Finalment, l’orquestra que els acompanyarà, serà l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

 

Orquestra de Cambra Terrassa 48

És una formació estable especialitzada en el repertori escrit per a cordes. Fundada en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000, el conjunt ha donat un gran impuls i difusió a la música per a formació d'orquestra de cordes amb uns programes que combinen una gran investigació i proximitat.

L’OCT48 ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i per l’estat espanyol, ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals i ha fet enregistraments pels segells Ars Harmònica, Ma de Guido, la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i pel Centre Robert Gerhard. Destaquen també col·laboracions amb directors com Laszlo Heltay, Josep Vila, Mireia Barrera, Xavier Puig, Michael Thomas, Barry Sargent, Gonçal Comellas o Pep Prats, solistes com Mireia Pintó, Gerard Claret, Jordi Domènech, Daniel Ligorio, Vladislav Bronevetzky, Maria Hinojosa, Ashan Pillai, Alba Ventura, Joaqui?n Palomares, Isabel Monar, Ara Malikian, Claudi Arimany, Darko Brlek o Kai Gleusteen i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, el Cor Enric Granados de Lleida, el Cor de Cambra de l’Orfeó Català i Kimbala Percussions, entre d’altres.

En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l’OCT48 ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres per a aquesta formació i també a nivell europeu, destacant- ne l'estrena continental de The Passion of Mary de Howard Blake amb el mateix compositor a la direcció, així com estrenes d’obres d'autors catalans com A. Guinovart, M. Caselles, J. Cornudella, T. Peire, A. Puig, F. Cruixent, J. LL. Guzman, C. Cases... i primers enregistraments d'obres de R. Lamote de Grignon, Joan Manén i Manuel Oltra, impulsant així la seva voluntat de difusió, recerca i globalització del fet musical i també a nivell de país.

L’OCT48 ha explorat nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia com "Carmen, de Shchedrin", "Giovanni S.E." i "Gudbranstal, les històries de Peer Gynt", la co-producció juntament amb el Festival de Pasqua de Cervera de “Remena Nena” amb Arnau Tordera i Jordi Domènech, col·laboracions amb cantants com Pep Sala, en l’espectacle "Una nit amb orquestra" i Sisa, amb qui estrenen "Arriba una cançó", i amb formacions jazzístiques com el Manel Camp Trio i Carles Cases amb qui estrenen l'obra “Araguaia” amb textos de Pere Casaldàliga.

Atesa la gran acceptació general i el beneplàcit de la crítica vers els seus programes basats en la investigació i difusió de la música escrita per a cordes a nivell global, l’OCT48 ha programat ininterrompudament des de l’any 2000 la seva temporada de concerts a la ciutat de Terrassa, i des de la temporada 2004-05 és orquestra resident al nou Auditori Municipal de Terrassa, on actualment ofereix el seu cicle estable de concerts.

 

Venda d’entrades

Al web www.espaiter.cat

Compra la teva entrada a qualsevol hora i sense cues. Te la podràs imprimir en paper o portar-la al mòbil i anar directament a veure l’espectacle.

Presencialment

A l'Auditori Teatre Espai Ter: dilluns, dimecres i divendres d’11.00 a 13.00 h

A l'Oficina de Turisme de l'Estartit: horaris al tel. 972 75 19 10

A taquilla, una hora abans de l'espectacle, en el cas que quedin entrades a la venda.

Notícies

L'Espai Ter recupera amb seguretat la programació estable amb teatre, música, òpera, dansa i circ

07/09/2020

Avui es posen a la venda les entrades dels espectacles de setembre i octubre.    L’Auditori Espai Ter, de Torroella de Montgrí, reprèn...

L'Espai Ter reprèn l'activitat

11/08/2020

Després del tancament del mes de març, amb motiu del covid-19, l’Espai Ter reprèn la seva activitat al mes d’agost. Els equipaments de...

L’Escola Guillem de Montgrí i l’Auditori Teatre Espai Ter - Connectats pel teatre

02/07/2020

L’Escola Guillem de Montgrí i l’Auditori Teatre Espai Ter treballem en la preparació del  projecte Connectats pel teatre que s’iniciarà el...

Presentem l’Aula a l’Espai Ter el programa educatiu de música i d’arts escèniques per als centres d’ensenyament (curs 2020 -2021)

12/06/2020

L’Espai Ter ha presentat aquesta setmana la proposta de música i d’arts escèniques per a centres d’ensenyament, l’Aula a l’Espai Ter, que...

El camerino - edició especial confinament

10/06/2020

Heu escoltat mai El Camerino, el programa de ràdio mensual que l'Espai Ter fa a Ràdio Montgrí? El Camerino és un programa informatiu sobre...

Dimecres 3 de juny, s’inicia el retorn dels diners d’entrades pagades en efectiu

26/05/2020

Torroella de Montgri, 26 de maig de 2020 Amb el desig que tothom es trobi bé de salut, a l’Espai Ter iniciem la desescalada que ens ha de...

L'Espai Ter manté la proposta educativa, l’Aula a l’Espai Ter, per al curs vinent 2020-2021 davant la resposta positiva dels centres

22/05/2020

Torroella de Montgri, 22 de maig de 2020 L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria el primer...

L'Espai Ter reprograma per a la tardor bona part dels espectacles afectats pel coronavirus

06/04/2020

Torroella de Montgri, 6 d’abril de 2020 Malgrat el confinament, des de l'Espai Ter hem continuat treballant intensament per defensar la cultura...

La greu crisi sanitària força l'Ajuntament a suspendre el FIMAG'20 programat del 3 al 7 de juny

02/04/2020

Torroella de Montgri, 2 d'abril de 2020 Malgrat ser el festival on tot és possible, l'imaginable i l'inimaginable, el FIMAG 2020 no ha trobat la...

Actualització informació de servei en relació al tancament de l’Auditori Teatre Espai Ter per causa del COVID-19

19/03/2020

S’ha programat noves dates pels espectacles que havien quedat suspesos temporalment   Informació d’interès sobre el retorn del diners de...

Comunicat sobre l’afectació a la programació de l’Espai Ter en relació al COVID-19

12/03/2020

Seguint les instruccions de la Generalitat, s’ajornen durant 15 dies els espectacles de l'Auditori Teatre l'Espai Ter de Torroella de...

Pau Vallvé presenta Life vest under your seat a l’Espai Ter

11/03/2020

Pau Vallvé és un dels músics més reconeguts de l’escena independent de casa nostra Últim concert de la gira a les comarques gironines,...

L'Espai Ter va tancar el 2019 amb un 21% més d'espectadors respecte la temporada anterior

06/03/2020

Torroella de Montgrí, 6 de març de 2020 L'Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, va registrar l'any 2019 un increment del 21% en...

L'Auditori Teatre Espai Ter funciona a ple rendiment tot i la crescuda del riu

24/01/2020

Absoluta normalitat a l'Espai Ter durant i desprès del temporal Glòria Demà dissabte 25 de gener comença la programació de la nova temporada...

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR