L’Espai Ter permet donar un gran salt de qualitat a la campanya Teatre, Música i Dansa per a les Escoles

11.05.2015

Prop de 4.000 alumnes han participat en la segona edició de la campanya de Teatre, Música i Dansa per a les Escoles que organitza l’Auditori Teatre Espai Ter. Aquesta xifra representa un 25 % més que el curs anterior, de manera que es confirma el salt de qualitat experimentat per aquesta proposta cultural i educativa que l’any passat va incorporar l’Espai Ter, donant continuïtat a la campanya que durant més de dues dècades van coorganitzar Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí (música) i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament (teatre), amb el Cine Petit com a espai de referència. El cicle es va unificar i incorporar a la programació de l’Espai Ter amb la voluntat d’optimitzar recursos i donar-li una major projecció, tant pel que fa a contingut, ja que s’hi va incorporar dansa, com al seu àmbit geogràfic, per arribar a tots els centres de les comarques gironines.

La campanya ha crescut, també, en qualitat, tant per les condicions que ofereix l’equipament escènic i la tipologia dels espectacles representats. L’Espai Ter ha permès que es puguin fer espectacles de teatre, música i dansa en un equipament perfectament adaptat, i he fet possible obrir molt més l’àmbit geogràfic de la campanya. En aquesta edició hi ha participat centres de Begur, l’Escala, Portbou, Platja d’Aro, Ullà, Verges, Sant Jordi, Bellcaire, Albons.

Durant aquest mesos s’han programat 10 espectacles pensats per a alumnes d’escoles bressol, Educació infantil, primària, secundària i Batxillerat. La campanya està coordinada per l’equip de l’Anella Cultural de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, i compta amb el suport de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí. Des de l’Espai Ter s’ha posat a disposició dels docents una eina web de comunicació on es pot trobar tota la informació de les activitats programades, materials educatius, recursos audiovisuals, butlleta d’inscripció electrònica i la informació complementària per assistir a les funcions que desitgin i treballar els valors cívics i culturals que s’hi proposen www.espaiter.cat/educacio . S’ha consolidat una proposta elaborada conjuntament amb els centres d’ensenyament en matèria de música per a l’educació secundària creant l’espectacle de producció pròpia Tocs mediterranis, la cobla. Així mateix, s’ha obert una línia també de teatre als centres d’ensenyament de secundària i de batxillerat, amb l’obra de teatre Zirocco de la Cia. Cascai Teatre. Tots les propostes programades s’han treballat amb consens amb els centres d’ensenyament del municipi.

Notícies