L’Auditori Teatre Espai Ter es converteix en nou espai escènic del festival Temporada Alta

13.02.2015

L’Auditori Teatre Espai Ter acollirà un dels espectacles programats en marc del prestigiós Festival de Tardor de Catalunya, Girona-Salt “Temporada Alta”. La seva incorporació com a nou espai escènic s’ha concretat arran de la formalització d’un conveni de col·laboració a quatre bandes, entre l’empresa Bitò Produccions, com a responsable del festival; la Fundació Vila Casas, com a patrocinador, i els ajuntaments de Torroella de Montgrí i de Palafrugell, com a municipis que oferiran els seus equipaments escènics. Els dos alcaldes, Jordi Cordon i Juli Fernández, respectivament; el responsable de Temporada Alta i conseller delegat de Bitò Produccions, Salvador Suñer i el director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras, han signat el conveni aquest matí al Palau Solterra de Torroella de Montgrí, seu del Museu de Fotografia de la Fundació Vila Casas.

Amb aquest acord Temporada Alta amplia el seu àmbit geogràfic d’exhibició dels espectacles programats. Es tracta d’una aposta iniciada fa uns anys i que pretén acostar les arts escèniques als ciutadans de més enllà de l’epicentre del festival que conformen les ciutats de Girona i Salt. A la darrera edició va haver-hi 19 escenaris diferents, entre altres a poblacions com Banyoles, Bescanó, Celrà, Perpinyà o Salt, a part de Girona.

Per part de l’Ajuntament, també han assistit a l’acte la regidora de Cultura, Núria Bosch, i el director de l’Espai Ter, Antoni Roviras. L’alcalde, Jordi Cordon, ha recordat en la seva intervenció l’aposta decidida que fa el municipi per tot allò relacionat amb la cultura, com un element tant al servei de la qualitat de vida i la cohesió social, com de dinamització econòmica. També ha destacat l’oportunitat que representa vincular-se a un festival tan prestigiós, perquè permetrà apropar les seva proposta contemporània al municipi i perquè també servirà per donar a conèixer l’Espai Ter, com a equipament que vol esdevenir un referent en l’àmbit de les comarques gironines.

En aquests moments s’ha de decidir la datat i l’espectacle en concret que es programarà a l’Espai Ter. El festival Temporada Alta s’inicia a primers d’octubre i acabar pel pont de la Puríssima, el mes de desembre.

La Fundació Vila Casas patrocinarà els dos espectacles programats per Temporada Alta, a Torroella i a Palafrugell, i els respectius ajuntaments cediran els espais on es representaran. El director general de la fundació, Joan Torras, ha dit que el projecte forma part del programa itinerART per portar la cultura contemporània arreu del territori. Un objectiu compartit també per Temporada Alta, segons Salvador Sunyer, que ha dit que, a mitjà termini, aquests dos nous escenaris s’especialitzaran en propostes escèniques vinculades a la creació contemporània.

Notícies