Cesk Freixas i els Amics de les Arts al concert de la Diada

29.07.2014

El concert de la Diada d'aquest 2014 servirà per presentar 'Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure' i 'Protesta', els nous treballs discogràfics de Cesck Freixas i dels Amics de les Arts als Jardins de John Lennon, el proper 10 de setembre. 'Protesta' és el disc més rítmic i contundent de la discografia de Cesk Freixas, acostant-se a una estètica propera al rock. Aposta per un retorn a les arrels reivindicatives, per connectar-les amb un so més compacte i orgànic. De la mateixa manera, en aquest treball hi apareixen nous embolcalls musicals, com les dues peces enregistrades només amb l’acompanyament d’un piano (a càrrec de Sergi Carbonell, teclista de Txarango), la cançó No tenim por, amb un arranjament per a orquestra (obra del productor Josep Roig) i la col·laboració en clau de hip-hop de Julio Maloa (cantant de La Raíz). Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) va iniciar la seva activitat com a cantautor el 2004. Des d’aleshores, i fins a dia d’avui, ha editat cinc treballs discogràfics i ha dut a terme més de 1.000 actuacions. El novembre de 2013, Cesk Freixas publica el seu primer llibre, 'Paraules per a Gaeta', a través de la cooperativa editorial Tigre de Paper. Recentment, el març de 2014, ha rebut el reconeixement del públic, guanyant el vuitè Premi Enderrock de la seva trajectòria.
'Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure' és el quart disc, publicat l'abril passat, d'un dels grups de referència de l'actual escena musical. Alguns temes s'inspiren en referents literaris i cinematogràfics -'El vigilant en el camp de sègol', de J.D. Salinger, per posar un exemple. Alguns ho han qualificat com un 'retorn al format narratiu i a l'essència del seu exitós 'Bed & breakfast' on el pas del temps és el fil conductor amb peces rítmiques, enèrgiques i dinàmiques' (Lluís Gendrau). Després d’una primera etapa (2005-2008) on van ser pioners en la distribució de maquetes i discos permetent descarregar-los lliurement a través d’Internet, l’esclat d’Els Amics de les Arts es produeix a finals de 2009 amb la publicació de ‘Bed & Breakfast’ (Discmedi, 2009). ‘Espècies per catalogar’ (Discmedi, 2012), els situa al número 1 d’iTunes Espanya i els fa pujar directament a la quarta posició de les llistes de discos més venuts a l’estat.
Amb més de 250 concerts a les espatlles, la banda ha actuat a sales, auditoris i festivals com Palau de la Música Catalana, Coliseum, Cap Roig, Grec, BAM, Porta Ferrada, o l’Acústica de Figueres; i ha tocat a Madrid, Bilbao, València, Escòcia i les principals ciutats alemanyes. La seva carrera ha estat distingida amb dos Discos d’Or, diversos Premis Enderrock de la Música Catalana, el Premi Altaveu, el Premi Arc 2012 a la millor gira per teatres i auditoris o el Premi UFI atorgat per les discogràfiques independents.
‘Tenim dret a fer l’animal’ (Discmedi, 2013) es va enregistrar en directe a la Sala Razzmatazz durant el concert final de la gira 2012-2013. Us recordem que les entrades es poden comprar Online: Compra la teva entrada a la nostra web Presencialment: - A l'Auditori Teatre Espai Ter, dilluns, dimecres i divendres de 12 a les 14h. - A l'Oficina de Turisme de l'Estartit, de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 18h. Dissabtes i diumenges de 10 a 14h. - A la taquilla, una hora abans de l'espectacle, en el cas que quedin entrades a la venda. PREU General 25 € Menors de 8 anys gratuït*    

Notícies