L'Espai Ter i l'Escola Guillem de Montgrí promouen el projecte 'Connectats pel teatre'

08/10/2020

L'Espai Ter i l'Escola Guillem de Montgrí han posat en marxa aquesta setmana el projecte pioner «Connectats pel teatre», una experiència inèdita a Catalunya, que té com a objectiu apropar els alumnes de 5è de primària a tots els secrets del món de les arts escèniques i ensenyar-los, en primera persona, com funciona des de dins un equipament com l'Espai Ter.

L'activitat es desenvoluparà durant tot el curs i els nens i nenes apredran com el teatre els pot ajudar en el seu desenvolupament personal i s'endinsaran en tots els àmbits que l'envolten: producció, escenografia, il·luminació, so, programació, comunicació, gestió de públics, etc. Amb tota aquesta informació, ells mateixos organitzaran unes activitats teatralitzades, obertes al públic, on exposaran els aprenentatges fets al llarg del curs.

Trobada virtual per donar el tret de sortida
En una trobada virtual a la que hi han participat tutors, responsables tècnics del projecte, l'alcalde de Torroella, Jordi Colomí, i la regidora d'Eduació, Anna Company, s'ha donat el tret de sortida a a aquesta iniciativa, subratllant la seva importància per a l'Espai Ter i per a la formació dels alumnes.

Tant Colomí com Company han coincidit a assenyalar que el projecte permetrà els joves apropar-se a les arts escèniques, els ajudarà a formar-se i a madurar, i també a valorar la importància que té el teatre i la possibilitat de disposar d'un equipament com l'Espai Ter al municipi. Així mateix, podran compartir la seva experiència amb familiars i amics.

L'alcalde ha reconegut que el d'avui era un acte "emocionant i preciós" i que les generacions actuals de joves tenen la sort de poder tenir al seu abast teatre una gran oferta de teatre professional. L'alcalde ha explicat, també, la important aposta i l'esforç que va fer el municipi per poder disposar d'un equipament com l'Espai Ter. Per a l'alcalde, «si l'Espai Ter tenia sentit, el multiplica amb un projecte com aquest».

La regidora d'Educació, Anna Company, també s'ha mostrat molt il·lusionada i ha destacat la bona entesa que hi ha hagut des d'un primer moment entre l'àrea, l'equipament i el centre educatiu per poder tirar endavant aquesta nova activitat on l’educació i la cultura es donen la mà.

Notícies