Pandataria

Amb Cayetana Guillén-Cuervo

Comprar
Des de 12 €
dissabte, 9 de març | 20:30 h
Compartir

CICLES T5

Espectacle que combina la dansa, el rap i el teatre i que vol ser un clam a la diversitat i a la tolerància

Amb una interpretació majestuosa i una excel·lent capacitat per a la dansa, Cayetana Guillén-Cuervo protagonitza aquesta obra que combina la dansa, el rap i el teatre i que vol ser un clam a la diversitat i a la tolerància.

Pandataria és una illa pertanyent a l'arxipièlag de les Pontines, mar Tirrè, de 1,54km2. A l'època de la dinastia Julio-Claudia, les dones de l'impero que no s'adequaven a les normes (adúlteres, poderoses, independents, polítiques) eren exiliades a Pandataria per rentar la imatge de l'autoritat. Julia la Mayor va ser la primera i darrere seu la seva filla i la seva néta. La vida a l'exili en una illa tan petita i sense possibilitat de sortir podia arribar a ser molt avorrida i asfixiant. Però Pandataria com a illa-presó va arribar a representar el paradís dels oblidats. Després de l'imperi romà, el 1941, tres homes de cognoms Spinelli, Rossi i Colorni, van acabar a la mateixa illa-presó, que havia canviat el nom a Ventotene, sota les ordres de Musssolini. Havien posat en dubte l'arribada al poder del dictador.

Allí, després de les empremtes de Julia la Mayor i els seus descendents, ells van trobar el seu propi paradís i van redactar el text que seria el brou de cultiu de l'Europa que coneixem avui dia: el manifest de Ventotene, el títol complet del qual és 'Per una Europa lliure i unida' i en el que tres homes somiaven eliminar tota frontera del continent. I això és Pandataria: el calaix de sastre, l'illa del marginat, del que no forma part de la norma, del que ve del lot defectuós, del que no és un ciutadà legal, l'illa dels que sobren... Quan reconeixem la transgressió i l'apartem, la tanquem en una illa d'un quilòmetre quadrat per por del que és diferent. 

 

Durada: 80 minuts

FITXA ARTÍSTICA
Intèrprets: Cayetana Guillén Cuervo, Chevi Muraday, Elio Toffana, La Merce, Basem Nahnouh, Chus Western // Direcció i coreografia: Chevi Muraday // Direcció d'escena: David Picazo // Textos: Laila Ripoll // Disseny d'il·luminació: Nicolas Fischtel AAl // Disseny d'escenografia: Chevi Muraday // Música original: Mariano Marín // Disseny de vestuari: Eudald Magri // Repetidora: Verónica Toro // Assistent de direcció: Vicky Mendizabal // Producció executiva: Isabel Romero // Assistent de producció: Itziar Jiménez // Direcció de producció: Gachi Pisani //

 

Dissabte
09
mar
Activitats relacionades
Carmen de Georges Bizet Comprar
Primer semestre 2024
'Carmen' de Georges Bizet
A càrrec de Camerata Lírica
ds. 30.03.24 | 20:30 h
Auditori Teatre Espai Ter
Òpera Música