La plaça del Diamant

Coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i del Festival Grec

Finalitzat
divendres, 16 de febrer | 20:30 h

 

Compartir

Una producció del Teatre Nacional de Catalunya i del Festival Grec que revisa un dels referents de la literatura catalana

Aquesta és una producció del Teatre Nacional de Catalunya i del Festival Grec que revisa l'obra més reconeguda de Mercè Rodoreda i un dels referents de la literatura catalana i europea. La directora teatral Carlota Subirós ens ofereix una mirada íntima i contemporània on no una, sinó onze actrius d'edats i perfils diferents donen vida a la protagonista de la novel·la. L'espectacle compta amb un muntatge que combina música, teatre i dansa i que submergirà el públic de ple dins l'univers de Rodoreda.

La plaça del Diamant ens acosta a la història de la Natàlia, una dona humil del barri de Gràcia. El riu de la seva vida recorre els trasbalsos de la segona República, la guerra i la misèria del franquisme. Un personatge interpretat per onze actrius d'edats i perfils diversos, en una mena de calidoscopi escènic i femení que ens descobreix matisos i ens mostra contrastos de la vida de la protagonista.

La plaça del Diamant és un clàssic de postguerra. La revisió del nostre patrimoni és un deure ètic i històric d'un teatre nacional. Som la nostra memòria.

Durada: 120 minuts

FITXA ARTÍSTICA
Adaptació: Ferran Dordal i Carlota Subirós // Direcció: Carlota Subirós // Intèrprets: Clara Aguilar (música en directe), Lurdes Barba, Màrcia Cisteró, Montse Esteve, Tai Fati, Alba Florejachs, Paula Jornet, Vicenta Ndongo, Neus Pàmies, Anna Pérez Moya, Maria Ribera // Producció: Teatre Nacional de Catalunya i Grec 2023 Festival de Barcelona //

 

Divendres
16
feb
Des de
12 €
Finalitzat