Cigarreras

Basada en La tribuna, d'Emília Pardo Bazán

Finalitzat
Segon semestre 2022
dissabte, 28 d’octubre | 21:00 h
Compartir

Un clàssic que relata l'amor impossible entre una dona proletària i un home burgès i la caiguda dels Borbons al s. XIX

L’Espai Ter torna a oferir un clàssic. Aquest cop és un text basat en La tribuna d’Emília Pardo Bazán. Cigarreras és la història d’una relació impossible entre una dona proletària i un home burgès. L’obra és també testimoni de la crisi política que va portar a la caiguda dels Borbons l’any 1868 i a la proclamació de la Ia República l’any 1873, una època confusa i convulsa amb molts ecos que ressonen en l'actualitat. 

És també la història d’una gestació i un naixement sincronitzats amb els fets històrics que viu la protagonista, que dona a llum el seu fill bastard mentre sent la veu de la multitud al carrer que crida: “Visca la República Federal!”

Aquesta és una proposta dramatúrgica audaç amb set actrius en escena, que conjuga el to propi del drama individual i col·lectiu amb altres de més frescos i lleugers, fins i tot còmics en alguns moments, tan característics de la narrativa de Pardo Bazán.

Premi del Públic del Festival Internacional de Outono de Carballo (FIOT) 2021
XXVI Premis María Casares a la millor direcció, millor escenografia i millor espectacle 2022
VI Premis de teatre José Estruch del Teatre Principal d'Alacant a tot el repartiment 2022
Premi a la millor actriu (Tamara Canosa), 43 Festival de Teatre Ciutat de Palència 2022

Espectacle en castellà

Fitxa tècnica

Dramatúrgia i direcció: Cándido Pazó // Repartiment: Tamara Canosa, Susana Dans, Mercedes Castro, Isabel Naveira, Covadonga Berdiñas, Ana Santos, Ledicia Sola // Escenografia: Dani Trillo // Vestuari: Martina Cambeiro // Il·luminació: Alfonso Castro // Música: Manuel Riveiro // Direcció de producció: Belén Pichel

 

Dissabte
28
oct
Des de
12 €
Finalitzat