Miles Gloriosus

amb Carlos Sobera

Finalitzat
Segon semestre 2022
dissabte, 7 d’octubre | 21:00 h
Compartir

Una comèdia clàssica de l'època romana que avui encara ens fa riure

Miles gloriosus, escrita al voltant de l'any 205 aC, és la comèdia més famosa del dramaturg llatí Plaute. El ridícul protagonista és Miles, un militar fanfarró que es creu digne de tots els honors i que està interpretat per Carlos Sobera.

El protagonista, un militar cregut i un narcisista i obsessionat pel sexe, ha segrestat una jove princesa i la té tancada a una casa d'Efes, on també viu Geta, un esclau al seu servei que ja coneixia la jove d'abans i també l'home de qui està realment enamorada. 

Geta, desitjós d’escarmentar el seu amo i ajudat per un veí que també vol venjar-se de Miles –a Efes, gairebé tothom vol escarmentar Miles Gloriosus– fa un forat a la paret que comunica la casa del veí amb la del militar, de manera que els amants es puguin veure en secret. 

Tot es complica quan els amants són descoberts per un altre dels esclaus de Miles, que es disposa a anar a explicar-ho al seu amo. Això obligarà Geta a convèncer l'altre esclau que no ha vist el que ha vist, recorrent a un truc divertidíssim on Geta ens enlluerna amb el seu desvergonyiment i el seu enginy. 

Un espectacle que conserva tots els trets que encara avui en dia ens fan riure.

Espectacle en castellà

Fitxa tècnica

Intèrprets: Carlos Sobera, Ángel Pardo, Elisa Matilla, Silvia Vacas, Juanjo Cucalón, David Tortosa, Antonio Prieto, Arianna Aragó // Autor: Plaute // Director: Pep Anton Gómez // Versió: Antonio Prieto // Disseny d'escenografia: Alejandro Contreras // Disseny d'il·luminació: Miguel Ángel Camacho // Disseny de vestuari: Ana Ramos // Caracterització: Lolita Gómez // Composició musical original: Mariano Marín // Producció: Arequipa Producciones

 

Dissabte
07
oct
Des de
12 €
Finalitzat