El Llop: Terra Baixa

D’Àngel Guimerà, dirigida per Àngel Llàcer

Finalitzat
diumenge, 23 d’octubre | 19:00 h
Compartir

Àngel Llàcer dirigeix aquest clàssic d’Àngel Guimerà en una versió sorgida de l’exitós programa de TV3 El Llop

Després de l’innovador programa de TV3 El Llop, que ha transformat una companyia d’actors amateurs en actors professionals, Terra Baixa arriba a l’Auditori Teatre Espai Ter.

El Llop és un programa d’entreteniment televisiu emès a principis d’any que reivindicava el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, va posar de manifest la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, autor de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

A Terra Baixa, la Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l’hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d’un extens patrimoni, però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d’arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D’aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l’amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l’empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores d’en Sebastià. Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l’època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

Autor: Àngel Guimerà // Direcció: Àngel Llàcer // Intèrprets: Alexandra Olmo (Marta) / Àlecs Guixà (Manelic) / Pep Carpena (Sebastià) / Blanca Lasobras (Nuri) / Jordi Ferragut (Tomàs) / Toni Aguilar (Xeixa) / Tuni Salvadó (Pepa Perdigona) / Roser Martínez (Antònia Perdigona) / Alba Segarra (Nanda Perdigona) / Marc Andreu (Josep Perdigó) / Daniel Masalles (Mossèn)

Durada: 1 hora i 20 minuts

Diumenge
23
oct
Des de
12 €
Finalitzat