Manel Camp Quartet

IV Premi Espai Ter de Música 2022

Finalitzat
dissabte, 1 d’octubre | 21:00 h
Compartir

L’Espai Ter premia la trajectòria d’un dels grans noms de la música catalana

Manel Camp (Manresa 1947) és, sense cap mena de dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i inclassificables que hi hagi hagut mai al nostre país. Ha col·laborat com a pianista, compositor, arranjador i director musical amb molts dels grans noms de la música clàssica, la “cançó”, el jazz i el rock, com Lluís Llach, Raimon, Maria del Mar Bonet, Pi de la Serra, Núria Feliu, Marina Rossell, Elèctrica Dharma, Joan Manuel Serrat, Labordeta, Lucrecia, Montserrat Caballé, Joan Pons, Pegasus...

Com a reconeixement a la seva gran trajectòria, Manel Camp ha estat guardonat amb el Premi Espai Ter de Música 2022 pel seu darrer treball CARST, espectacle amb un seguit de composicions originals del pianista manresà en format de quartet de jazz, acompanyat dels músics Matthew Simon, (trompeta), Xisco Aguiló (contrabaix) i Lluís Ribalta (bateria). L'espectacle agafa tot el significat de la paraula carst per definir-se: per una banda, càrstic és com defineix l'artista manresà al paisatge que ens envolta, posant com a exemple la muntanya de Montserrat o al Tramuntana mallorquina, dos elements que l’han inspirat per a compondre aquesta obra i, per altra banda, també considera que el modelat càrstic és similar al que vivim les persones interiorment, en forma de transformació personal, com la que va viure Ignasi de Loiola fa just 500 anys. 

Carst forma part del projecte De Minorisa a Carst que ha portat a terme Manel Camp, amb l’excusa del seu 75è aniversari, i que durant un any ha omplert escenaris i ha compartit música amb més de 400 persones, artistes, pedagogs, tècnics, etc. El títol del projecte, el conformen dos noms molt significatius per al músic: Minorisa va ser el nom que va portar l’àlbum més representatiu del grup de rock progressiu Fusioon, un nom amb un rerefons a tota la seva trajectòria on la fusió i la transversalitat han estat una constant i Carst és el darrer treball compost per al seu estimat quartet i que ajunta el paisatge de les dues terres on ha viscut i que són casa seva: el Bages i Mallorca. Manel Camp presentarà aquest treball a l’Auditori Teatre Espai Ter el proper 1 d’octubre.

Intèrprets: Manel Camp (piano) / Matthew Simon (trompeta) / Xisco Aguiló (contrabaix) / Lluís Ribalta (bateria)

Durada: 70 minuts

 

Dissabte
01
oct
Des de
12 €
Finalitzat