J.S. Bach. La Passió segons Sant Joan

Cor de l’Empordà, Cor Ciutat de Mataró i Simfonieta Barroca

Finalitzat
Primer semestre 2022
diumenge, 10 de juliol | 19:00 h
Compartir

El repte d'interpretar un gran clàssic  

El Cor de l’Empordà, el Cor Ciutat de Mataró i la Simfonieta Barroca presenten la Passió segons Sant Joan de J.S. Bach, a l’Auditori Espai Ter.

La Passió segons Sant Joan (en alemany, Johannes Passion), BWV 245 és una obra religiosa composta durant el primer hivern que Bach va treballar a Leipzig. Està escrita per a veus solistes, cor i orquestra. La Passió segons Sant Joan està formada de recitatius plens de dramatisme, corals, àries i ariosos, algunes combinacions d’aquestes formes, i les tornades.

Precisament, un dels grans reptes a l’hora d’interpretar aquesta obra és aconseguir respectar al màxim a la idea original que Bach deuria tenir de l’obra, apropant-se als seus efectes musicals, però també interpretant els textos amb la seva màxima expressió.

El Cor de l’Empordà és un projecte artístic amb vocació de servei al territori i al país. Un projecte que neix per ser participatiu, inclusiu, pedagògic i solidari, integrat per 57 cantaires.

El Cor Ciutat de Mataró és un projecte que sorgeix de la inquietud d’oferir un grup vocal de qualitat, format amb una base de fins a 24 cantants amateurs amb bon nivell vocal i musical, un quartet de cantants professionals i un grup de semi-professionals (estudiants de grau superior de cant), que neix sota l’empara de l’Ajuntament de Mataró. 

L’Orquestra Simfonieta Barroca està integrada per antics membres del que va ser el Teatre Instrumental, basat en propostes historicistes que ressalten un treball estètic-històric amb instruments que són originals de l’època. 


Direcció i repartiment

Director: Jordi Lluch

Directora del COR: Montserrat Meneses

Preparadors del COR:  Asumpta Cumí, Xavier Mendoza

Pianista correpetidor: Pere Puig


Solistes

Evangelista: Toni Aragon

Jesus: Joan Vila

Soprano: Soledad Cardoso

Contratenor: Leandro Marziotte

Tenor: Aitor Garitano

Baix: Xavier Mendoza

 

Diumenge
10
jul
Des de
12 €
Finalitzat