Eudald Buch, piano

Xarxa de Músiques

Finalitzat
Primer semestre 2022
dissabte, 26 de març | 19:00 h
Compartir

Un diàleg entre Bach i Skriabin amb un dels pianistes més rellevants de l'actualitat

El pianista Eudald Buch proposa en aquest recital un diàleg entre Bach i Skriabin i els seus universos musicals aparentment tan llunyans. Bach combina en els seus toccatas i partites l'escriptura polifònica més rigorosa amb l'efervescència rítmica de les danses barroques. Aleksandr Skriabin, de qui el 2022 vam celebrar el 150è aniversari del seu naixement, va crear en la seva obra per a piano un món sonor molt poètic influenciat per les seves peculiars idees filosòfiques. El programa es completa amb dues peces d'influència bachiana de la compositora russa Sofia Gubaidulina.

Eudald Buch s'ha format a l'Escolania de Montserrat, el Conservatori de Vic i la Chetham's School of Music (Manchester). Després de completar els seus estudis amb Vladislav Bronevetzky a l'Escola Superior de Música de Catalunya, va ser acceptat a la classe d'Elisso Virsaladze al Conservatori Txaikovski de Moscou. Ha tocat en alguns dels festivals europeus més destacats com Buxton i Hellens a Anglaterra, The International Holland Music Sessions, a Holanda, i la Schubertíada de Vilabertran. Ha col·laborat com a solista amb l'Orquestra de Cambra de Vic, la Chetam's Symphony Orchestra i amb membres de l'OBC (Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya). Ha actuat en directe de la BBC (Radio 3) i diversos concerts seus han estat emesos a Catalunya Música.

Programa

Johann Sebastian Bach: Toccata en Sol major, BWV 916/ Partita núm. 4 en Re major, BWV 828Carlos FontcubertaFarbenklavier/ Aleksandr Skriabin: Estudi en Fa sostingut major, Op.42 núm. 3/ Estudi en Fa sostingut major, Op.42 núm. 4/ Estudi en Do sostingut menor,  Op.42 núm. 5/ Estudi en Mi bemoll major, op.42 núm. 8/ Sonata núm. 4, Op.30/ Dos Poemes Op. 69/ Sonata núm. 5, Op.53

Dissabte
26
mar
Des de
10 €
Finalitzat