Píndoles

Companyia Teatre Breu

Finalitzat
Divendres 05 de febrer | 10:00 h

Qui ha dit que necessitem un escenari?

Qui ha dit que el teatre no agrada ni atreu els adolescents?

Per què veure una sola obra si podem gaudir de tres en poc més d'una hora?

Píndoles és un circuit itinerant format per tres obres de 15 minuts cadascuna, que es representen simultàniament en tres espais no convencionals d’un mateix recinte o molt propers entre ells.

Cada funció té una cabuda de 120 alumnes que dividirem en tres grups, que aniran desplaçant-se d’una obra a l’altra, acompanyats per guies del Píndoles.

Perquè els grups puguin veure les tres micropeces, aquestes es repetiran tres vegades consecutives de forma simultània.

La durada sencera de l’espectacle és d’1 hora i 15 minuts aproximadament, dependent de la distància dels desplaçaments entre els espais.

Un catàleg amb 15 obres de teatre de quinze minuts de durada recomanades per alumnes d’entre 13 i 18 anys, totes elles estrenades al Festival Píndoles. Cada obra va acompanyada d’una proposta educativa per ampliar continguts i treballar els temes tractats tant abans com després de la funció. A més, després de l’espectacle fem un col·loqui amb els artistes per a poder preguntar-los curiositats, dubtes i compartir opinions.

VEURE WEB


EL CATALON D’UNA NIT D’ESTIU

Un nou estil de música està petant-ho molt fort a Barcelona.

Aquesta nit, un aspirant a cantant improvisador fa una prova per un dels grups més potents del moment. Però també aquesta nit, coneixerà a la noia que vol veure despertar cada dia. I l’haurà de conquistar sense parar de rimar.

Autoria: Roc Esquius
Direcció: Juanjo Marín
Companyia: Dara Teatre

Rols de gènere • Empatia envers l’altre • Festa • Música


LA NOIA DE LA BENZINERA

En una galaxia no molt llunyana, certs delictes no compten. Però totes tranquil.les i tranquils. Parlem d’un altre univers. Aquí tot està bé. La justícia ens protegeix.

Dramatúrgia i direcció: Aina de Cos
Interpretació: Lucía Sánchez Cervera i Neus Cortès

Violències sexuals • Drets humans • Amistat • Festa


GUARDAR LA ROBA

“Aquí tot val diners. Jo ja ho he après. L’autobús, el pa, la rentadora... Tu, jo...”. Dues persones desconegudes es troben accidentalment un dia qualsevol en una bugaderia. Les seves particulars maneres d’entendre el món, els seus problemes i els seus desitjos es posaran a fer voltes tot buscant la manera de saltar de la roda i anar endavant. Un dia qualsevol... O no.

Dramatúrgia: Martí Costa
Direcció: Clara Manyós
Interpretació: Martí Costa i Berta Pipó

Empatia envers l’altre • Diversitat • Oportunitats laborals • Amistat