facebooktwitterblog
Premi Espai Ter

Neix el Premi Espai Ter de música

logo premi espaiterL’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí l’any 2018 crea el Premi Espai Ter de música amb l’objectiu de donar suport als projectes de creació musical en l’àmbit dels Països Catalans.

Aquesta iniciativa arranca un cop feta la consulta a molts músics professionals que hi veuen una eina molt interessant de suport a la creació i a la promoció musical.


L’Auditori Teatre Espai Ter

L’Espai Ter és un equipament municipal de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí inaugurat l’any 2013.

Ofereix una programació estable al llarg de tot l’any i acull nombrosos festivals i esdeveniments de música i d’arts escèniques: Festival de Torroella, FIMAG, Fira de Màgia de Catalunya, Festival I-taca, Black Music Festival i Temporada Alta.

Promou i coprodueix també projectes de música: destaquem les coproduccions amb el músic Jordi Molina amb el projecte Matèria del temps; Fok, amb Kepa Junquera; Tututs i Ssshhht!!, amb la Cobla Bisbal Jove.

Des dels seus inicis, l’equipament s’ha posat també al servei dels enregistraments de projectes musicals. El mes de març de 2016 varen iniciar-se els enregistraments musicals amb el segell Seed Music amb el músic Joel Bardolet en el marc del projecte Intertwined Paths. El mes setembre de 2017, va enregistrar-se el tercer disc del segell SEED amb la creació d’un CD del Trio Fortuny.

El juliol de 2018 ha acollit l’enregistrament de la pianista Varvara per part de l’agència Càmera.


El Premi Espai Ter, un pas més en el suport a la creació musical

L’equipament té entre els seus objectius, no només ser un espai d’exhibició, sinó també esdevenir un centre de suport a la creació artística que es porta a terme als Països Catalans.

El Premi neix amb la clara voluntat de ser un motor tractor que vol contribuir a l’enfortiment del teixit professional en l’àmbit de la música.

L’Espai Ter acollirà i apadrinarà durant un any un projecte musical escollit per una comissió integrada per experts en música.

El suport de l’Espai Ter es concreta en la cessió d’espais de residència per a la creació; en l’enregistrament i edició del treball; en l’estrena i la presentació del projecte discogràfic a l’Espai Ter; en la presència al Mercat de Música Viva de Vic; i en el suport en la gira del projecte a l’àmbit dels Països Catalans i d’Europa.

Amb tots aquests eixos n’hi ha un d’estratègic i clau: associar la marca Espai Ter al procés de creació.


La col·lecció Premi Espai Ter de Música

La creació del Premi significa l’arrancada d’un nova col·lecció discogràfica al territori català: els Premis Espai Ter de música que editarà anualment el treball escollit per la comissió tècnica del Premi.


En què es concreta el suport:

Com s’ha comentat, l’Espai Ter acollirà i apadrinarà durant un any un projecte de creació musical i donarà el següent suport al projecte guardonat:

 • Espai de residència artística. Amb la cessió de les instal·lacions de l’Espai Ter i altres instal·lacions municipals es vol afavorir el procés de creació artística.
 • Enregistrament i edició del treball. L’Espai Ter promourà i assumirà l’enregistrament musical del projecte així com la seva edició dins la col·lecció Premis Espai Ter que es concep com una eina per a la promoció artística.
 • Estrena i presentació del treball discogràfic. El projecte artístic s’estrenarà a l’Espai Ter al mes de desembre moment també de presentació del treball discogràfic.
 • Promoció i gira del concert. Com a part final de l’apadrinament el Premi Espai Ter té la missió que el nou projecte artístic tingui una llarga vida i giri a l’àmbit dels Països Catalans i d’Europa. Això es treballarà a partir de tres línies de treball Es promourà la seva gira amb el Departament de Cultura de la Generalitat i amb la Diputació de Girona a través de la Comissió del programa.cat i amb la Xarxa d’equipaments de música i d’arts escèniques de Girona.
 • Internacionalització del projecte. Es vol promoure també la gira internacional a través de les institucions de referència del nostre país: l’Institut Ramon Llull i les delegacions exteriors de la Generalitat de Catalunya.


L’equip de treball

 • Direcció artística: Jordi Molina, músic
 • Coordinació: Antoni Roviras 
 • Producció: Marc Roura 
 • Comunicació: Joan Andreu 
 • Administració: Maria Roura 
 • Discografia i distribució: Seed Music


In Crescendo - Premi Espai Ter de Música 2018

La comissió organitzadora del Premi va acordar atorgar el 1r Premi Espai Ter al grup vocal “In Crescendo”.

En aquesta primera convocatòria s’ha volgut donar protagonisme a la veu i concretament al cant polifònic. El treball de “In Crescendo” permet fusionar la tradició del cant a veus amb una modernitat.

L’evolució del grup, la riquesa, la perfecció i la màgia en la presentació de les polifonies; juntament amb l’aposta per donar una nova nova mirada al cant coral i la possibilitat de sumar-hi nous públics varen ser alguns dels motius de la tria de In Crescendo.

El 1r Premi Espai Ter dóna peu a una nova col·lecció musical: la col.lecció Espai Ter on s’enregistrarà el treball del grup guardonat en aquest I Premi Espai Ter.

El concert de presentació del projecte de In Crescendo serà el divendres 28 de desembre, a les 21h a l’Espai Ter. Aquest mateix dia es presentarà el CD número 1 de la col·lecció Espai Ter.

premi espaiter baix

Spanish Brass - Premi Espai Ter de Música 2019

El quintet de metall valencià Spanish Brass, en opinió de la crítica, un dels millors del món, és el guanyador de la 2ª edició del Premi Espai Ter amb el projecte de creació musical Mira si hem corregut terres..., enregistrat a l’Auditori Teatre Espai Ter. El disc es presentarà, en exclusiva, el dissabte 5 d’octubre, en un concert al mateix equipament. El premi té l’objectiu de donar suport als projectes de creació musical en l’àmbit dels Països Catalans.

La comissió organitzadora del premi està integrada pel músic Jordi Molina, el també músic i director del Cor In Crescendo, Lluís Pérez, el responsable de programació de l’Espai Ter, Marc Roura, i el director de l’Espai Ter, Antoni Roviras. La comissió va valorar, en primer lloc, l’extraordinària qualitat artística del projecte que parteix d’una redescoberta de cançons que formen part del patrimoni musical valencià i català d’arrel i que s’han adaptat magníficament a una nova estètica pròpia del segle XXI.

En segon lloc, es vol reconèixer la trajectòria de Spanish Brass que en opinió de la crítica és un dels millors quintets de metall en actiu avui al món. Han publicat 24 treballs discogràfics i han participat en els festivals més prestigiosos que es porten a terme.

En tercer lloc, es premia el caràcter innovador de la seva creació; que entronca la tradició amb la modernitat a través de l’aportació al grup de metalls del cantautor valencià Carles Dénia que s’ha sumat al projecte interpretant peces del repertori català i valencià. Veu i metalls que fan d’aquest un treball únic.

foto portada llibret

newsletter

Segueix-nos al Twitter!

😍Moltíssimes gràcies @annaalasijove per la teva recomanació sobre l'@EspaiTer i la nostra població! Un plaer conèix… https://t.co/vI7EpxehnB
Molt orgullosos d'aquest nou treball de @annaalasijove del segell @Seedmusic_eu, gravat a casa nostra! Gravat a l'… https://t.co/rBhA9YZ4vM
RT @Fest_Torroella: No us perdeu dissabte 16 de novembre el #concert del grup de música antiga @DichosDiabolos, artistes del @FringeTorroel

Cercador web

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord.