Temporada Alta, el públic familiar i el programa educatiu marcaran la nova temporada de l’Espai Ter, que arrenca el 3 d’octubre

22.09.2015

(18.09.15) L’espectacle Pegasus, del multidisciplinar artista Joan Miquel Oliver, fundador del grup Antònia Font, encetarà el dissabte 3 d’octubre, a les 22 h, la programació de tardor-hivern de l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, que en aquest segon període de l’any oferirà un total de 23 propostes, totes elles de gran qualitat, distribuïdes entre la programació estable i el programa educatiu de teatre, música i arts escèniques.

Escenari del Festival Temporada Alta Una de les principals novetats serà la incorporació de l’equipament com a escenari del prestigiós festival d’arts escèniques Temporada Alta. Gràcies a aquesta col·laboració, s’han pogut programar tres espectacles de primeríssima qualitat: el musical Allegro, de la companyia Cor de Teatre, sota la direcció de Paco Mir, del Tricicle (dissabte 10 d'octubre, 21 h), i les obres Els veïns de dalt, una comèdia de Cesc Gay, que ha acaparat l’èxit a Barcelona amb un repartiment de luxe: Pere Arquillué, Àgata Roca, Nora Navas i Jordi Rico (diumenge 1 de novembre, 18 h) i Terra Baixa, protagonitzada per l'actor Lluís Homar (divendres 4 de desembre, 21 h), una aposta espectacular en què una sola persona pot fer tots els personatges d’aquest clàssic d’Àngel Guimerà, sota la direcció Pau Miró. Aquesta darrera obra compta amb el patrocini de la Fundació Vila Casas.

Música per a tots els gustos Amb la voluntat de ser un aparador de les propostes innovadores de la música catalana, Joan Miquel Oliver, fundador del grup Antònia Font, presentarà el seu darrer treball Pegasus. (dissabte 3 d’octubre, a les 22h). Així mateix, la cantant Neus Mar, una de les veus més càlides de l’Empordà, presentarà el seu darrer treball Aigua de Flors (diumenge 8 de novembre, a les 19h). Els amants de la música clàssica podran gaudir d’una de les obres més destacades del compositor Franz Schubert, la missa llatina D950 de la mà de la Simfònica de Sant Cugat, la Capella Polifònica de Girona i la Cantabile Cor de Cambra d'Olot (diumenge 23 de desembre, a les 19h). La música es clou amb el ja concert de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Torroella que ens presentarà Mrs. Scrooge: un conte de Nadal (diumenge 20 de desembre, a les 17h i 19h).

Teatre, música i dansa per a escoles El foment i l’estímul de la sensibilitat artística entre nois i noies és un principals eixos de treball de l’Espai Ter i és, precisament, un dels apartats que més s’han reforçat aquesta temporada. En el marc d’aquest programa s’oferiran un total de 13 propostes de teatre, dansa i arts escèniques, que tenen una clara vocació didàctica. S’han planificat en col·laboració dels centres d’ensenyament i apleguen propostes adreçades a les escoles bressol, educació infantil, educació primària (cicles inicial, mitjà i superior), Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat.

Per tal de reforçar i donar més sentit a l’experiència dels alumnes, aquest any s’ha implementat la Caixa d’eines educativa, on els professors trobaran un munt de recursos per poder conèixer i treballar les activitats prèviament a l’aula: Un cop acabat l’espectacle, a més, es proposa fer un col·loqui i una posada en comú amb els artistes i les companyies. Alguns dels espectacles programats són: Una de benvinguda a les arts escèniques per a les escoles bressol i l’educació infantil, Mans. Quatre propostes d’educació musical: Bufa&Sons per al cicle inicial de Primària; Tots per terra, músics i verra, per a cicle mitjà; El carreró de les Bruixes, per a cicle superior i La història del rock per a instituts. Tres propostes de teatre: Bambi per a escoles bressol i Educació Infantil; Tangram, per al cicle inicial de Primària; Torna Robin Hood, per a cicle mitjà. Una proposta de circ: Do not disturb, per al cicle superior de primària i per a Instituts (ESO) i Batxillerat.

Un cicle matinal per a famílies curioses Pel que fa a la proposta adreçada al públic familiar, una altra de les potes importants de la programació de l’Espai Ter, s’han programat tres propostes que han tingut molt bona acollida de públic a Catalunya: el conte clàssic teatralitzat de La bella i la bèstia, de la companyia Veus-Veus (diumenge 25 d’octubre, a les 12h), un espectacle de dansa, música i d’arts visuals fascinant, Bombolles de paper, de la companyia Múcab Dans (dimarts 8 de desembre, a les 12h), i un espectacle de màgia, El gran Thurston, del mag Karlus (diumenge 3 de gener de 2016, a les 17h) de la mà de FIMAG, l’associació que promou la Fira de Màgia de Torroella de Montgrí.

Qualitat, diversitat i seu estable de Temporada Alta Per a l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, «aquesta nova temporada constata l’evolució que està seguint la programació de l’Espai Ter, tant en quantitat, com en diversitat i qualitat d’espectacles». A banda d’això, posa de relleu la important «aposta que es fa des de l’Ajuntament, per tal que l’equipament esdevingui seu estable del festival Temporada Alta». Considera «estratègica» aquesta relació, iniciada aquest any, perquè ajudarà l’Espai Ter a fer un gran salt de qualitat pel que fa a projecció exterior i per reforçar el seu posicionament com a equipament de referència en les arts escèniques a les comarques gironines.

Cordon recorda que l’objectiu de l’Espai Ter és contribuir al desenvolupament local, a la promoció i a la projecció del territori a partir de la cultura. Vol esdevenir un aparador potent en la difusió de la música, el teatre, i les arts escèniques per donar suport als creadors i a la indústria cultural, i per promoure un salt qualitatiu en l’oferta cultural del municipi. La incorporació dins del cicle de Temporada Alta és un molt bon exemple a seguir.

Podeu consultar tota la programació a la web www.espaiter.cat

Notícies