Tambors Kodô, La casa flotant i el Quartet Casals

Tambors-KodoDivendres 25 de juliol a les 10 de la nit actua el grup de tambors Kodo. Creat el 1981, és un dels pioners a introduir a Occident la percussió japonesa, una poderosa i vibrant forma d’art que el grup explora fins als límits en les seves actuacions, vistoses i plenes d’energia. Kodo presenta a Torroella l’espectacle Dadan, que significa homes tocant els tambors, en què posa a prova els límits físics i tècnics dels intèrprets.

El taiko és un tambor d’1,3 m de diàmetre i també és el nom amb què es coneixen a Occident els diferents tipus de tambors tradicionals del Japó, importants en la seva cultura i la seva religió.

NoeDissabte, a les 7 de la tarda, un conte musical escenificat en què la música i la imatge es complementen i emocionen: La casa flotant.
Noè és una nena que viu en un lloc desèrtic i solitari. No ha vist mai ploure, pensava que la pluja era de colors, vermell, groc, taronja, blau, violeta… Però un dia el cel es trenca perquè els homes han deixat de tenir cura de la Terra i comença a ploure sense parar. Un peix de colors demana a Noè que construeixi una casa flotant per conservar totes les espècies d’animals. Després del diluvi començarà una nova vida.
Una coproducció del Gran Teatre del Liceu, el Festival Internacional de Música y Danza de Granada i Kreart-La Maquiné.
Recomanat a partir de 3 anys.

QtetCasalsDiumenge, 27 de juliol a les 10 de la nit, un dels quartets de corda més importants de la seva generació. La música de cambra a Espanya mai no havia arribat a assolir un nivell tan alt com amb el Quartet Casals. La seva carrera professional és reconeguda internacionalment. En el seu debut al Festival de Torroella, faran un recorregut pel món dels quartets de corda des de finals del segle XVIII fins a meitat del segle XX amb partitures de Mozart, Brahms i Ligeti. Al programa:
W. A. Mozart: Quartet de cordes núm. 19 en do major K. 465, «Les Dissonàncies» / G. Ligeti: Quartet de cordes núm. 1 / J. Brahms: Quartet de corda núm. 1 en do menor Op. 51/1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × five =