L’Espai Ter coprodueix i estrena el nou espectacle musical, “Ssshhht!” amb La cobla Bisbal Jove

17.05.2018

Un espectacle per reivindicar, en la formació de la cobla, la jazz band catalana, una formació de mil cares i atractiva per al jovent.

La cobla, tal com la coneixem avui, va néixer a mitjans del segle XIX com una formació revolucionària i transgressora entre el jovent. Interpretava les músiques de moda d’aquell moment passos dobles, tangos, balades, sardanes, òperes...músiques on el ball amb contacte amb la parella era obligat.

No és gens estrany que moltes noies tinguessin prohibit anar-les a ballar; cosa que encara augmentava les ganes d’assistir a la cobla amb l’afany de trencar la rigidesa de les normes que veien malament el contacte entre home i dona i permetre gaudir de moments de llibertat.

La cobla, a més, pot considerar-se com una autèntica jazz band catalana, capaç de tocar-ho tot, des d’una sardana, boleros, passos dobles, cercaviles i fins i tot sarsueles i òperes...no és estrany doncs que el principal instrument, tingui el nom de tenora, ja que interpreta la música de tenor.

La cobla Bisbal Jove, un referent en la innovació de la cobla

El projecte neix a l'Auditori Teatre Espai Ter, un centre que vol esdevenir un punt de suport a la creació musical, especialment la música popular i tradicional catalana, i compta amb una de les formacions de cobla més singulars del país: La Cobla Bisbal Jove.

La Cobla Bisbal Jove neix el dia 3 de març de 1990 amb músics formats a l’Escola de Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà. La Bisbal Jove s’ha distingit des dels seus orígens per la seva aposta per la barrejar la tradició i la modernitat i l’esforç per acostar la cobla a nous públics, mitjançant la fusió amb diferents gèneres musicals fruït de la col·laboració amb artistes de tot tipus. Actualment la cobla està dirigida per Xavi Molina.

“Ssshhht!”, el relleu de l’espectacle “Tututs”, un espectacle en gira

L’espectacle Ssshhht!, és de fet el relleu d’un altre espectacle d’èxit, que va estrenar-se també a l’Espai Ter, l’any 2015 amb la coproducció de la Cobla Bisbal Jove. Des de llavors, “Tututs”, s’ha representat en una cinquantena d’ocasions per tot el territori català.

Ssshhht! vol ser també un espectacle en gira. Per aquest motiu s’ha convidat als programadors de diferents equipaments escènics i musicals de les comarques de Girona que seran presents a l’estrena.

El curs escolar 2019-2020, Ssshhht!!! serà també una activitat educativa que s’oferirà en el marc del programa escolar “l’Aula a l’Espai Ter” als nois i nois de cicle mitjà de l’educació Primària.

Notícies