L’Espai Ter acull el concert de J.P. Bimeni & The Black Belts + Blanquito Zurdito, dins del Black Music Festival

L’Espai Ter de Torroella de Montgrí acull per segon any un concert en el marc de la celebració del Black Music Festival. El festival, referent de la música negra a Catalunya, té lloc a diferents espais de Girona, Salt i Bescanó. Aquest any també arriba fins a Torroella de Montgrí amb el concert de J.P. Bimeni & The Black Belts + Blanquito Zurdito, dissabte 9 de març a les 20.30 h.

L’Espai Ter de Torroella de Montgrí, dona continuïtat a la col·laboració, iniciada l’any passat, amb un festival de prestigi consolidat al nostre país i aprofita per obrir-se a nous públics de música, tot experimentant nous formats com a sala de concerts i tipus d’aforament.

Un concert molt especial amb novetats importants

El dissabte 9 de març serà una nit molt especial a l’Espai Ter per acollir el Black Music Festival. Abans de començar el concert, a partir de les 20.00 h, hi haurà música en viu al vestíbul, gràcies a la col·laboració amb l’Escola Municipal de Música de Torroella. Actuarà el Combo Tara format per alumnes de l’Escola que oferiran Black Music Versions. Aquesta formació (baix, 2 teclats, bateria i veu) crearà un ambient ideal per sopar o prendre alguna cosa al bar abans de començar el concert.

La sala principal, on tindrà lloc el concert, es transforma en un club de música negra: un espai dinàmic i acollidor, on el públic podrà estar dret, assegut en un tamboret i una taula o bé en una butaca a la grada o en còmodes sofàs, a més de poder prendre begudes a l’interior, mentre gaudeix de la música del guitarrista Lluís Figueres “Blanquito Zurdito” i del cap de cartell de la nit, J.P. Bimeni & The Black Belts. Es podrà entrar i sortir de la sala del concert per anar al servei de bar, que estarà obert durant tot el concert, a càrrec de El Ginjoler.

J.P. Bimeni & The Black Belts

J.P. Bimeni és un artista de Burundi establert al Regne Unit, un refugiat de la família reial convertit en soul survivor (una ànima supervivent) gràcies al refugi de la seva música. La seva biografia personal és molt punyent, doncs va sobreviure a la massacre de Kibimba el 1993, on més de cent dels seus companys d’institut van morir de les formes més horribles. Va poder fugir de Burundi en plena guerra entre les ètnies Hutu i Tutsi, gràcies a una beca per estudiar al Regne Unit. Després dels estudis ja no va tenir cap suport de cap classe i és aquí on va començar el seu calvari personal per aconseguir ser refugiat al Regne Unit i no tenir que tornar al seu país, que encara desestabilitzat.

La música està arrelada a Bimeni des de petit, com a molts africans, va començar amb el ball, i de seguit cantant. Ja d’adolescent tenia clar que el seu somni era desenvolupar una carrera com a músic. El mateix J.P. Bimeni comenta: “sinó tingués la música no sé com hauria pogut sobreviure. Tant per raons terapèutiques com d’empoderament personal, segueixo entenimentat gràcies a la música”

Com a músic autodidacte des del 2002 va començar a tocar als locals de Londres. En el seu àlbum de debut, Free Me, J.P. Bimeni sorprèn amb una veu que recorda a Otis Redding i on ressona l’ànima d’Àfrica. Bimeni canta cançons d’amor i pèrdua, esperança i por, amb una convicció que prové de les extraordinàries experiències que li ha donat la vida.

The Black Belts, la seva banda, forjada a Tucxone Records, està formada per una bateria amb ànsies de samplers, línies de baix moldejades a Luisiana, guitarres esmolades a Memphis, teclats humits de Nova York i una secció de vents que et convida a no estar quiet.

Fitxa artista

J.P. Bimeni – Veu / Pablo “Bass man” Cano – Baix / Fernando “Dos pistolas” Vasco – Guitarra / Alex “Subtle Man” Larraga – teclats / Ricardo “Richy” Martínez – Trompeta / Rafael “Salsofon” Díaz – Saxo

Blanquito Zurdito

En aquesta ocasió també podrem veure, com a teloner, el guitarrista gironí Lluís Figueres que presenta el seu nou projecte musical en solitari Blanquito Zurdito, amb només veu i guitarra, on es barreja la música americana, el blues i el rock’n’roll. Tocs acústics i elèctrics amb la seva particular visió a l’hora de fer composicions pròpies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nine + fourteen =