L’Auditori Teatre Espai Ter completa la darrera fase amb la instal·lació de l’equipament de llum i so propis

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí està enfilant la darrera fase de condicionament de l’Auditori Teatre Espai Ter, amb la implementació del projecte d’il·luminació i àudio. Aquesta actuació permetrà potenciar els usos definits en el pla director i millorar la gestió global de l’equipament, així com reduir les despeses en concepte de lloguer d’equips de llum i so. Això donarà més facilitats perquè el puguin utilitzar les entitats per organitzar-hi o celebrar-hi esdeveniments, ja que hi haurà una part de despeses que no hauran d’assumir. El cost total del projecte és de 250.000 euros i l’Ajuntament compta amb el suport econòmic de la Generalitat i la Diputació de Girona.

Aquesta fase, que permet completar totalment l’equipament tal com havia estat concebut en el seu projecte inicial, està dirigida per l’arquitecte Sebastià Figuerola, amb l’assessorament tècnic i escènic de Xavier Masó i acústic d’Audioscan. Les obres s’estan portant a terme sense alterar el normal desenvolupament de les activitats d’aquest estiu i es preveu que estiguin enllestides a principis de juliol per tal de posar aquest equipament a disposició d’un dels grans esdeveniments culturals de l’any: el Festival de Torroella de Montgrí.  Es disposarà d’un àudio i una il·luminació espectacular per a la sala principal i l’escenari, amb 80 projectors i 120 línies de sala, 24 a la passera frontal i 96 a l’escenari.

so_1

Instal·lació de l’avançat quadre de control de llums de l’Espai Ter.

Espai per a Congressos i Esdeveniments

Amb la dotació de l’equipament audiovisual es permet obrir el camí de l’equipament com a espai de Congressos i d’Esdeveniments, un dels objectius definits en el seu pla director. L’Espai Ter va néixer, no només com un gran aparador cultural en la música i en les arts escèniques sinó també com un pol de promoció del territori i un lloc de referència en el camp dels congressos i esdeveniments i en el camp de l’activitat firal amb l’objectiu de crear riquesa i de fer bategar encara amb més força el teixit econòmic del seu territori de referència. Per aquest motiu, el Document Marc de Treball de l’Espai Ter del 2015 va incloure l’entrada al Convention Bureau, òrgan del Patronat de Turisme de la Costa Brava que posiciona i ajuda als centres de congressos a posicionar-se davant del mercat. A partir de l’any vinent, des de la direcció de l’Espai Ter es treballa intensivament per convertir-lo en un referent en el camp dels congressos.

so_2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen + 15 =