L'Ajuntament de Torroella de Montgrí instal·la plaques fotovoltaiques per l'autoconsum de l'Espai Ter

14.09.2019

L’Ajuntament de Torroella de Torroella de Montgrí ha finalitzat les obres d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per autoconsum a la coberta de l’Auditori Teatre Espai Ter. Aquesta instal·lació ha consistit en la col·locació de 30 panells fotovoltaics amb una potència pic de 330 Wp, fent una suma total de 9,9 kwp.

La instal·lació fotovoltaica nodreix també un nou punt de recàrrega semi ràpid de 2 sortides, de 22 kw cada una. Aquesta nova instal·lació municipal podrà cobrir bona part del consum de les oficines de l’Espai Ter i la potència restant es derivarà cap al punt de recàrrega. Durant les hores on hi hagi consum a l’equipament, l’energia es dedicarà a ell, i quan no, es traslladarà al punt de recàrrega.

Aquest nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics, situat davant de l’Espai Ter, se suma als tres punts de recàrrega per cotxes i bicicletes elèctriques ja existents al municipi. Aquests punts estan situats al carrer Enric Morera de Torroella de Montgrí, al carrer Guillem de Montgrí de l’Estartit i davant de l’Oficina de Turisme de l’Estartit, on hi ha el punt de recàrrega de bicicletes elèctriques, també gratuït.

L’objectiu principal de l’actuació és reduir la petjada ecològica de l’equipament, a través de la reducció del seu consum energètic amb origen de fonts no renovables. S’estima que al cap d’un any la producció fotovoltaica sigui de 11.923 Kwh/any. Alhora també es reduirà la despesa econòmica de l’Ajuntament, en termes de factura elèctrica.

Aquest projecte d’instal·lació energèticament sostenible ha estat finançat per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Girona amb un import de 15.000 €, en el marc de les subvencions per actuacions de millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat.

Segons la regidora delegada de medi ambient, Natàlia Navarro «Aquesta actuació s’emmarca en la important aposta municipal per la sostenibilitat i per la reducció de la petjada ecològica dels propis equipaments municipals».

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí disposa des de fa uns sis anys, d’un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), en el qual es detallen  els antecedents en matèria de sostenibilitat i canvi climàtic; un inventari rigorós sobre les emissions dels equipaments  i instal·lacions municipals, enllumenat, flota de vehicles, ... ; un Pla d’Acció amb un cronograma temporal; així com una proposta d’inversions a realitzar.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí ha manifestat que «Des de l’Ajuntament anem fent inversions per tal que els nostres equipaments siguin el més sostenibles possibles, ja s’han col·locat instal·lacions de biomassa per subministrar el pavelló de l’Escola Guillem de Montgrí  i a la Sala Polivalent de l’Estartit, i properament també s’instal·laran plaques fotovoltaiques al nou pavelló que s’està construint»

Notícies