La Jove Big Band de Girona ens porta la música de Ray Charles

08.04.2014

La Jove Big Band de Girona ens porta dissabte la música de Ray Charles amb Emmanuel Djob i sota la direcció del ‘jazzman’ Dani Alonso. Amb gairebé 4 anys de recorregut, la Jove Big Band de Girona sorgeix com a projecte educatiu de la mà de Dani Alonso, que també dirigeix la Barcelona Jazz Orquestra.

La Jove Big Band de Girona és una orquestra de jazz formada per músics joves (a partir de 15 anys) i que té com a projecte conèixer i interpretar el llenguatge i el repertori de les big bands de l'època daurada del Jazz, Duke Ellington, Count Basie, Lionel Hampton... L’orquestra neix a la tardor del 2010, amb l'ajut de Joventuts Musicals de Girona, l'Escola de Música de Sant Gregori i l'Associació d'Escoles Privades de Música de Girona. Des de la seva creació, l'orquestra assaja regularment amb el seu director, de Dani Alonso. La JBBG compta també amb una segona orquestra, integrada per joves de 11 a 15 anys.

De la seva banda Parlar Emmanuel Djob ha col·laborat activament en la difusió del Gospel al nostre país. Des de 1996, centenars de veus han passat per les seves mans a les famoses sessions educatives “Taller de Gospel”. Ha fet tallers a la Universitat Autònoma, i a l'ESMUC, i ha fet concerts per tota la nostra geografia, i ha ajudat a crear la majoria de corals gospels catalanes. Cantant, compositor, guitarrista i teclista, omple els escenaris d'energia amb les seves fabuloses interpretacions, tant de versions, com de temes propis on combina la màgia del Gospel amb les tendències més actuals: pop, reggae, blues...

Ray Charles va ser un dels músics i cantants més importants del segle XX. Va saber crear un estil únic combinant la tradició del jazz, el blues i el gospel, i els seus èxits van seduir a melòmans de tot el món. En aquest concert, la JBBG i Emmanuel Djob interpretaran temes com “I got a woman”, “What did I say?” o “Hard times”, composicions de Ray Charles, amb arranjaments que va fer Quincy Jones als anys 60.

Notícies