La Fundació Vila Casas cedeix a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, dues escultures per exposar a l’Auditori Teatre Espai Ter.

04.12.2015

La Fundació Vila Casas ha cedit a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, per què s’exposin a l'Auditori Teatre Espai Ter, dues escultures de l'artista Marta Moreu. Les obres són de bronze i porten per títol Xarxa i Bicicle, i quedaran exposades permanentment a l'equipament en els dos voladissos del vestíbul. Aquest cessió és el testimoni de la intensa col·laboració que la Fundació Vila Casas ha mostrat sempre envers el foment de l'activitat cultural a Torroella de Montgrí.

La presentació pública de les escultures es farà el divendres dia 4 de desembre a les 21 h coincidint amb la representació de l'obra de teatre Terra Baixa interpretada per l'actor Lluís Homar, el darrer espectacle que el Festival Temporada Alta portarà a terme a l'Auditori Teatre Espai Ter. Precisament, aquesta representació teatral per part de Temporada Alta a Torroella han estat possibles gràcies a la iniciativa i al patrocini de la Fundació Vila Casas.

Dues escultures que simbolitzen el valor de l'art i de la cultura que es retroben, en aquest cas, a l'Auditori Teatre Espai Ter, el referent de l'àmbit de la música i de les arts escèniques a Torroella de Montgrí.

L’obra de Marta Moreu

La Fundació Vila Casas té el plaer de cedir a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí dos treballs escultòrics de l’artista de trajectòria internacional Marta Moreu (Barcelona, 1961), l’obra de la qual s’erigeix en homenatge al gest i al moviment de la figura humana.

A partir de la matèria primera del bronze, l’artista elabora peces de fragilitat imprevista i dotades d’un dinamisme contingut, sota un signe figuratiu. Com si d’una impressió fotogràfica es tractés, l’obra de Moreu captura l’instant; el moment precís en què es gesta el moviment: l’àguila a punt de batre les ales, el genet al galop amb el cavall, l’arquer en disparar la fletxa.

Les reminiscències mitològiques, els elogis de la creació i les referències al món natural són un altre dels leitmotivs del corpus escultòric de l’artista, que adquireix notes de dramatisme amb la rugositat del material i el color de la pàtina que l’embolcalla. Suggerències de l’art primitiu impregnen, finalment, totes les obres d’una ressonància totèmica i ancestral per evocar la figura d’un heroi universal.

Xarxa i Bicicle són treballs de producció adquirits recentment per la Fundació Vila Casas el 2015 i que ara es cedeixen a la vil·la de Torroella de Montgrí, amb l’ànim que l’expressió artística contemporània formi part de les institucions culturals d’arreu del territori. En aquest acte, la Fundació vol reivindicar també la transversalitat de les arts i la seva presència, cada vegada més destacada, en el desenvolupament de la vida pública.

L’artista Marta Moreu, graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (1985) ha exposat a Barcelona, Madrid, Brussel·les, París, Toronto i Nova York, entre d’altres, i a fires de renom internacional les d'Estrasburg, Toronto, Miami Art Fair, Palm Beach Art Fair o Chicago Art Fair.

La Fundació Vila Casas

La Fundació Vila Casas és una institució adreçada a la promoció de l’art contemporani català a través de la mirada del col·leccionista, Antoni Vila Casas.

La Fundació compta amb cinc espais expositius que formen part del nostre llegat arquitectònic – el Museu Palau Solterra de Fotografia Contemporània a Torroella de Montgrí, el Museu Can Mario d’Escultura Contemporània a Palafrugell, el Museu Can Framis de Pintura Contemporània i els dos espais Volart a Barcelona– i que esdevenen una plataforma des de la qual s’exhibeix el fons permanent de la col·lecció i se celebren exposicions temporals dels artistes que l’integren.

Notícies