FIMAG organitza la primera fira professional de programadors de màgia de Catalunya

La màgia, com a art escènica, ha tingut un fort desenvolupament els darrers anys. Actualment hi ha programacions continuades d’espectacles de màgia als millors teatres de les grans ciutats del nostre país, esgotant entrades a cada xou. Els mags apareixen cada cop més a programes de màxima audiència, late shows, talent shows… Alguns d’ells s’han convertit ja en celebrities. A la xarxa hi ha incomptables tutorials de mags youtubers i pàgines de gran popularitat, que fan créixer l’afició per la màgia com no s’havia vist mai.

La Màgia es troba en un moment dolç a Catalunya i a Espanya, amb l’aparició de nous talents i de noves produccions d’altíssima qualitat. Cada cop tenim més mags de reconegut prestigi que triomfen a nivell nacional i internacional.

Des del 2012, la Fira Internacional de Màgia de Torroella – FIMAG ha demostrat l’interès creixent que té la màgia entre la població i l’enorme potencial d’aquesta art escènica. Però encara no existeix un punt de trobada entre artistes i programadors. És per això que FIMAG assumeix el repte d’organitzar la 1a Fira de Programadors de Màgia de Catalunya, espai de trobada professional entre programadors i artistes del sector. Punt de trobada, d’intercanvi d’idees i de promoció de nous espectacles. La Fira de Programadors, que s’inicia aquesta any, ja està inscrita en el registre d’activitats firals de la Generalitat de Catalunya com a fira-mercat.

La fira de programadors tindrà lloc el divendres 1 de juny a Torroella de Montgrí, obrint el cap de setmana del FIMAG 2018. L’acreditació i rebuda dels participants serà a les 10 h del matí a l’Espai Ter. A partir de les 11 h del matí, el gruix de la jornada transcorrerà al Museu de la Mediterrània, on tindran lloc els showcases (matí de 11 a 13 h i tarda de 15 a 18 h) on catorze mags mostraran els números més destacats dels seus darrers espectacles, amb exhibicions d’un quart d’hora.

Al migdia, es proposa un dinar – taula rodona de nou a l’Espai Ter, on els participants podran conèixer els detalls de la magie nouvelle, nova tendència que reivindica un acostament entre la màgia i altres arts escèniques (dansa, teatre, circ…). Hi intervindrà el mag belga Laurent Piron, artista de l’espectacle inaugural de FIMAG’18, “Battement de peur”, exponent de la magie nouvelle.

Com a clausura de la jornada tots els participants estan convidats assistir com espectadors a l’espectacle inaugural del mag Laurent Piron, a les 22 h a l’Espai Ter. FIMAG és pioner en la programació d’espectacles de magie nouvelle a casa nostra i es postula com a capdavanter en l’aposta per les noves tendències de la creació contemporània.

Un cop tancades les inscripcions per a poder participar a la Fira de programadors hi ha un total de 40 professionals inscrits, entre representants d’ajuntaments, d’entitats culturals  i d’equipaments de música i arts escèniques.

Aquesta entrada ha estat escrita dins la categoria .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 − twelve =