FIMAG, de Torroella de Montgrí, continua reforçant la seva proposta per ser el gran referent de la màgia

04.04.2019

FIMAG arriba a la vuitena edició en un moment de clara estabilització i consolidació d’un model que té voluntat de ser referent per al sector. Els espectacles es distribueixen en quatre blocs principals: La Gran Màgia, la Màgia 3 Estrelles, la Màgia Singular i la Màgia Popular.

A aquests s’hi sumen les activitats socials i educatives i la 2a Fira de Programadors de Màgia de Catalunya, activitat amb vocació de convertir-se en la fira professional de referència del sector.

La Gran Màgia a l’Espai Ter

Fent un gest envers la millor màgia que es fa a casa nostra, la primera sessió oberta al públic general serà l’espectacle Sin Límites, del jove Nuel Galan (divendres 7 juny, 21h). En escena, un jove deixeble del Mago Pop especialitzat en la branca de la manipulació, la professionalitat del qual l’ha dut a ser assessor creatiu de DMAX (Discovery Max).

La Gran Gala Internacional (dissabte 8 de juny, 18:30h i 21h) serà un any més l’espectacle central de FIMAG. Hi actuaran el francès Chris Torrente, sotscampió del món de màgia còmica FISM 2015, amb el número Symfolie, on l’humor i la música clàssica fan de perfectes acompanyants de la màgia.

Dani Polo (A Corunya) hi posa les notes de color amb el número Parasol Act on acaba omplint l’escenari de parasols de color.

Serà una gala amb grans dots poètiques, aportades per la maga xinesa Huang Zheng i el seu número Aire, una fusió de dansa, màgia, misteri i emoció.

Del País Valencià, el jove mag G Alexander, un dels il·lusionistes més competitius i amb més projecció internacional intervindrà amb el número Manipulación. Alexander va ser finalista al concurs Pura Magia (TVE, 2017).

La gala d’enguany serà presentada per l’actor Marcel Tomàs, que enguany celebra 20 anys damunt els escenaris.

La novetat principal la hi posarà el mag Manu Llari que, al hall de l’Espai Ter, estrenarà un número pensat per a ser fet amb un cotxe.

L’aposta per la màgia de gran format tindrà la seva traducció damunt l’escenari diumenge a la tarda amb l’espectacle Conjuro del popular Yunke, un gran innovador de la màgia, destacat especialment en la seva faceta d’inventor d’il·lusions i creador de mecanismes màgics. Un espectacle d’impacte amb les seves últimes creacions que l’han portat a ser un mag reconegut arreu del món.

Les entrades per als tres espectacles (entre 9 i 24€) s’han posat a la venda avui mateix a través dels webs www.fimag.cat i www.espaiter.cat . Per al públic més fidel s’ofereixen els abonaments Pack FIMAG que, per un preu de 48€ permet entrar als tres espectacles i Pack DUO que, per 33 €, permet escollir dos dels tres espectacles.

La Fira de Programadors, fira estratègica del sector

FIMAG ha programat aquest 2019 la segona edició de la Fira de Programadors de Màgia de Catalunya. Es farà el divendres i per ella
hi passaran una selecció dels millors espectacles creats arreu del país aquest any. La Fira és plantejada com un punt de trobada professional entre mags i programadors amb el repte de convertir-se amb el temps en Fira Estratègica del sector de la màgia.

A banda de mostra d’espectacles professionals, és un punt de debat i intercanvi d’experiències i fira de contractació.

La Màgia 3 Estrelles

Sota aquesta etiqueta s’hi agrupen aquells espectacles de mig format que, pel seu nivell o el seu cost, no tenien lloc fins ara a FIMAG. En escenaris com el Cine Petit o el Terrat del Museu de la Mediterrània, actuaran els mags Alex Navarro amb Canalla e irreverente (màgia golfa, espectacle àcid i irreverent que ha fet cinc temporades completes a Madrid); Mag Edgard amb Old Time Bakery (guanyador de la 2a edició del programa Pura Magia - TVE); Miguel Ángel Gea amb Mágia al descubierto (una sorprenent relectura dels jocs més clàssics); Txema amb Tea time (màgia visual i creativa amb l’elegància britànica de l‘hora del te) i Pere Rafart, mag solsonès que repeteix a FIMAG després del gran record que va deixar en l’edició de l’any passat.

La màgia de prop, als Espais Singulars

La màgia de proximitat és un dels valors de FIMAG amb espectacles
de gran valor artístic per ser seguits de ben aprop. En espais de la singularitat de la Fundació Vila Casas, la Fundació Mascort, la Casa Pastors o l’Aula Educativa La Tina (Museu de la Mediterrània) s’hi
ha programat els mags Miguel Ángel Gea (cartomàgia i monedes), Fernando Figueras (mentalisme), Gisell (finalista programa Pura Mágia 2018), Miquel Buj (màgia visual amb monedes i petits objectes), Manu Llari (màgia creativa) i Magno (mentalisme psicològic i màgia de prop).

Amb el sistema d’abonaments dissenyat aquest any, es garanteix als espectadors que podran accedir sense haver de fer cues a la sessió de cada espectacle. A la venda també a partir d’avui a través del web www. fimag.cat

La màgia popular de les places

Si una imatge ha popularitzat FIMAG al llarg de les edicions celebrades fins ara han estat els espectacles de carrer.

  • A la Plaça de la Vila hi actuaran els mags Toni Cors (Andreu i el bagul màgic, divendres), el Mag Gerard (Màgia, somriures i confetti, dissabte) i Héctor Sansegundo (Un sibarita sin varita, diumenge).
  • A la plaça Pere Rigau, hi actuarà Francis Zafrilla (Este verano... tiene magia, dissabte; i Mr Happy, diumenge).
  • A la plaça Ernest Lluch s’hi podran veure múltiples sessions de l’espectacle Màgia 360o del mag cubà Raúl Camagüey
  • A la plaça Quintana i Combis s’hi instal·larà el mercat màgic, amb parades d’articles de màgia, jocs, llibres i tot allò relacionat amb el món de l’il·lusionisme.
  • Al pati del Museu de la Mediterrània s’hi concentraran les magic foodtrucks i les sessions Emergents, amb mags joves de l’escola de màgia del Mag Lari, amb demostracions de màgia de prop a les taules.

La màgia educativa i solidària

FIMAG amplia dies per a donar cabuda a totes les activitats paral·leles i prèvies als dies forts del cap de setmana.

Dimecres s’ha programat la conferència-espectacle Les matemàtiques a la màgia i viceversa amb el mag Sergio Belmonte, per a alumnes de secundària.

L’endemà, la Gala Solidària, tot un clàssic de FIMAG, en el qual centenars d’alumnes de centres d’educació especial de comarques gironines gaudeixen d’un espectacle màgic amb el suport de la Fundació Abracadabra. Hi intervindran els mags David el Mag i Francis Zaf rilla.

Durant el cap de setmana se succeiran múltiples sessions dels tallers de màgia per a infants que enguany ofereixen David el Mag i La Màgia de Cristina.

I dissabte i diumenge, amb la col·laboració de la Universitat de Girona, es faran noves sessions de maridatge científico-màgic amb el catedràtic de química física Miquel Duran. Enguany commemorant el 150è aniversari de la Taula Periòdica dels Elements.

Una fira estratègica per a Torroella de Montgrí

Des de l’any 2018, l’organització de FIMAG és assumida directament des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb producció a càrrec de la productora Massís del Montgrí SL. Una evolució del model organitzatiu que ha estat considerada clau per a assegurar el futur de la fira i la qualitat de la seva programació.

Fet aquest pas son reptes de l’organització assolir el caràcter de fira estratègica del sector i continuar essent pol d’atracció de milers d’afeccionats a l’art de la màgia, a través d’una programació diversa, transversal i atractiva per a tots els públics.

Notícies