Com sona l'ESO

06.05.2014

Aquest divendres, a l'esplanada de l'Espai Ter hi ha previst que es faci el concert de la XIV Com sona l'ESO, una activitat educativa i musical en la qual hi participen una trentena d'instituts de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, tot plegat, un miler d'alumnes acompanyats d’un centenar de professors.

El divendres s’ha programat una cercavila a les 8 del vespre que sortirà de plaça de la Vila. Els alumnes soparan al pati de Can Quintana de pícnic i la cercavila els passarà a buscar per portar-los a la zona de l'Espai Ter on veuran ballar una sardana d'exhibició a càrrec de l'Agrupació Sardanista Continuïtat. Posteriorment, a les 10 de la nit, és previst lloc el gran concert.

La trobada, que es fa per primer cop a les comarques gironines acaba amb l'estrena absoluta de la cantata «Qualsevol nit pot sortir el sol» i estarà basada en música catalana dels segles XX i XXI. L’espectacle, especialment concebut per a l’ocasió, té com a objectiu la defensa de l'escola pública i en català.

Aquesta trobada és el fruit de la iniciativa d’un grup de professors de música del País Valencià, que desenvolupant la seva tasca docent a Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià, van decidir treure fora de l’institut el que treballaven a les aules i posar-ho en comú. Any rere any el Com Sona l’ESO ha anat fent-se més gran, compta amb més activitats i també requereix més treball per part dels alumnes i dels docents que, malgrat el maltractament que pateix l’escola pública, encara tenen ganes de treballar dur per una educació de qualitat, especialment en una matèria, en ocasions menysvalorada, com pot ser la música.

Notícies